Путин: Вашингтон лъже и знае, че лъже

Путин: Вашингтон лъже и знае, че лъже
Коментирайки въпроса на заседание на Съвета за правата на човека, Путин припомни, че „Ал Кайда” е една от организациите, воюващи на страната на сирийската опозиция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Основното бойно звено на „Ал Кайда“ е подразделението „Ал Нусра“. Властите във Вашингтон знаят много добре за него. И просто не ми стана приятно. Удивително е. Общуваме с тях и изхождаме от факта, че са сериозни хора. Но лъжат. И знаят, че лъжат. И това е печално“, заяви руският президент Владимир Путин, предава „Фокус“.

Путин заяви, че властите във Вашингтон лъжат, когато казват, че американските удари няма да доведат до укрепването на позициите на „Ал Кайда“ в Сирия, а също така и когато твърдят, че терористичната организация не развива дейност в тази страна.

Лъжат, естествено. Аз гледах дебатите в Конгреса. Конгресменът пита Джон Кери: „Развива ли дейност „Ал Кайда“ в Сирия? Казват, че терористичната организация ще укрепи позициите си в страната“. Кери отговаря: „Не, заявяваме най-отговорно, че „Ал Кайда“ не развива дейност в Сирия“, коментира Путин обсъжданията в американския Конгрес около ситуацията в Сирия, цитиран от Интерфакс.

Коментирайки въпроса на заседание на Съвета за правата на човека, Путин припомни, че „Ал Кайда“ е една от организациите, воюващи на страната на сирийската опозиция.

#Владимир Путин #Русия #Сирия #Ал Кайда #Ал Нусра #конгрес #САЩ #военна намеса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници