Президентът благодари на посланик Филип Отие

Президентът благодари на посланик  Филип Отие
Плевнелиев пожела на френския посланик Филип Отие да запази добрите си чувства към България. Снимка: www.cross.bg
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев благодари на френския посланик Филип Отие за свършеното от него по време на мандата му в България и за положените усилия за задълбочаване на двустранните отношения. Двамата разговаряха в сряда по повод окончателното отпътуване на дипломата от страната ни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде агенция „Фокус“.

Държавният глава оцени изключително високо работата на посланик Отие и изрази надежда и занапред той да допринася за развитието на стратегическите отношения между двете държави. Франция е държавата, която е оказала най-силно въздействие върху зараждането и развитието на гражданското общество у нас, подчерта Росен Плевнелиев.

Като пример за засилване на двустранните връзки през последните три години президентът посочи положителното развитие на търговско-икономическите отношения и нарастването на френските инвестиции у нас с близо 70%. Президентът Росен Плевнелиев пожела на френския посланик Филип Отие да запази добрите си чувства към България и българския народ.

#Филип Отие #Росен Плевнелиев #общество #работа #посланик #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"