Орешарски: Към днешна дата нямаме вълна от бежанци

Орешарски: Към днешна дата нямаме вълна от бежанци
„За всяка една от мерките ще дадем публична информация. Част от дейностите вече сме ги направили“, каза Орешарски и посочи като пример срещите в Кипър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Към днешна дата нямаме бежанска вълна, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на изслушването в парламента относно ситуацията в Сирия, предава „Фокус“.

Увеличение, все още не е бежанска вълна. Възложили сме да се направи оценка. Всякакви опити за прогнози могат да се окажат неактуални и неадекватни при различно развитие на ситуацията в Сирия“, посочи Орешарски.

„Тази година няма как да вземем финансова помощ. Това, на което ще можем да разчитаме, е техническа помощ. За финансова помощ нека говорим на по-късен етап, когато се реализира евентуален негативен сценарий“, коментира премиерът.

„За всяка една от мерките ще дадем публична информация. Част от дейностите вече сме ги направили“, каза Орешарски и посочи като пример срещите в Кипър.

По-рано зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се обърна към премиера с думите:

Аз се надявах, че ще има смислен дебат и ще можете да отговорите конкретно. Единствената конкретика, която казахте, беше за границата. Има държави, които искат действия сега и веднага. След 4 месеца ситуацията може да бъде различна. Няма яснота какво се прави. България е подписала международни договори и документи. Има експерти във всяко министерство и те знаят какво може да се направи. Дайте конкретни неща какво сте предприели по всички тези 11 точки. Кой ще управлява и кой ще взема тези решения, когато вие сте в Китай? Ситуацията е толкова динамична“.

#Пламен Орешарски #Сирия #бежанци #вълна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници