Орешарски: Ще засилим функционалността на КЗП

Орешарски:  Ще засилим функционалността на КЗП
Премиерът Орешарски заяви, че ще бъдат засилени законовите компетенции и функционалността на Комисията за защита на потребителите. Снимка: www.24chasa.bg
A A+ A++ A

„Ще засилим законовите компетенции и функционалността на Комисията за защита на потребителите. В процес на разработване сме на допълнителни мерки в различни сектори“, обяви министър-председателят Пламен Орешарски.

„В последните години и в периода на целия преход като че ли усилията на всички български правителства бяха насочени повече към преструктуриране на стопанската сфера и се намали вниманието, че в пазарната среда редица производители и търговци намериха достатъчно пролуки в законите да практикуват лоши практики. Регистрират се свръхпечалби, всичко това е за сметка на потребителя, намалява се качеството на стоките и услугите, които се предлагат", посочи премиерът.

„По отношение на създаване на по-висока конкурентна среда за бизнеса в пряко отношение със стоките и услугите, ще насочим усилията за ограничаване на контрабандния внос. Уверявам ви, че ще внесем поправки в законите. Надявам се основният пакет от мерки да бъде през тази сесия", каза още премиерът.

#Пламен Орешарски #преход #услуги #внос #сесия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"