Чобанов: Над 350 експерти са повишили квалификацията си в публичните финанси

Чобанов: Над 350 експерти са повишили квалификацията си в публичните финанси
Над 350 експерти са повишили квалификацията си в сферата на публичните финанси, централното банкиране и развитието на човешките ресурси, каза финансовият министър. Снимка: www.capital.bg
A A+ A++ A

„Осъществено е успешно партньорство между Центъра и Школата по публични финанси към българското Министерство на финансите, в която над 350 експерти са повишили квалификацията си в сферата на публичните финанси, централното банкиране и развитието на човешките ресурси“, каза министърът на финансите Петър Чобанов на проведената във вторник церемония по подписване на Споразумение за трансформирането в международна организация с нестопанска цел на Центъра за високи постижения в областта на финансите (Center of ExcellenceinFinance, CEF), съобщиха от МФ, предаде БГНЕС.

С мандат, даден му от правителството, министър Чобанов подписа Споразумението от българска страна. Заседанието на Консултативния съвет на CEF е в рамките на Осмия стратегически форум в Блед, Словения, провеждащ се в периода 1-3 септември.

Министър Чобанов посъветва всички участващи в организацията страни да се възползват от възможностите на CEF за повишаване на капацитета на публичната си администрация. Според него по този начин страните ще допринесат за осигуряване на устойчивото развитие и разширяване на областите на сътрудничество.

Българският министър на финансите участва и в панела „Политическият диалог на високо равнище в областта на стратегическото планиране и бюджетиране в Югоизточна Европа“, който е включен във втория ден на Стратегическия форум.

#Петър Чобанов #CEF #форум #сътрудничество #Споразумението

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници