Вицепремиерът Бобева: Безработните да търсят работа, не да ходят по протести

Вицепремиерът Бобева: Безработните да търсят работа, не да ходят по протести
Бобева заяви, че основното, което се опитват да направят управляващите, е да насърчат заетостта чрез подкрепа за бизнеса, да разкриват работни места. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Работата на безработните е да търсят работа, да се квалифицират, а не да участват в политически събития, заяви вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева във връзка с протестите пред Народното събрание пред Би Ти Ви.

Бобева заяви, че основното, което се опитват да направят управляващите, е да насърчат заетостта чрез подкрепа за бизнеса, да разкриват работни места.

„Някои от мерките вече дават резултат. Започнахме разплащане с бизнеса. Около 320 млн. лева бяха неразплатени, от тях повече от половината вече са разплатени. Има тенденция, след като държавата се разплаща, и фирмите започват да се разплащат със служителите си. Имаме намаление и вече само 116 предприятия дължат пари на своите работници. Намалява и фирмената задлъжнялост“, каза още Бобева. Аз пътувам много, бях в Смолянска област. Хората там например не могат да повярват, че правим толкова хубави неща, добави тя.

Тя добълни, че хора за откраднати 10-15 000 лева влизат в затвора.

„Ние платихме 13 млн. лева само за лихви за забавени плащания от страна на бившия финансов министър Симеон Дянков към бизнеса. И за това никой не носи отговорност“, подчерта Бобева.

#Даниела Бобева #Бобева #протест #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"