Оланд: Франция няма да действа самостоятелно

Оланд: Франция няма да действа самостоятелно
Френският президент Франсоа Оланд заяви, че ако американският Конгрес се обяви срещу военна операция спрямо Сирия, Франция няма да действа самостоятелно. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

„Ако американският Конгрес се обяви срещу военна операция спрямо Сирия, Франция "няма да действа самостоятелно", но ще продължи да оказва всеобхватна подкрепа на сирийските опозиционери“, заяви френският президент Франсоа Оланд на пресконференция в Елисейския дворец, предаде БГНЕС.

"Президентът Барак Обама пожела да получи разрешение от Конгреса. Той не беше задължен да направи това, но сметна, че това е начин да укрепи решението, което му предстои да вземе.

Сега аз чакам отговора, защото това ще има последици за коалицията, която ни предстои да съставим", посочи френският държавен глава. Оланд напомни, че Франция "не може да действа сама, а само в рамките на широка коалиция". "Наистина би било по-добре, ако имахме резолюция на Съвета за сигурност на ООН, защото аз съм изключително привързан към международното право", добави той, оплаквайки се, че "по този въпрос СС на ООН е с вързани ръце вече две години".

#Франсоа Оланд #Барак Обама #конгрес #ООН #СС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници