Сирийски войски взели под контрол стратегически град

Сирийски войски взели под контрол стратегически град
„Това ще позволи на режима в Латакия да възстанови маршрутите, свързващи го с войските в провинцията Идлиб, които са обкръжени от силите на опозицията", посочи ръководителят на правозащитната организация Рами Абдел Рахман. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийските правителствени войски са изтласкали силите на опозицията от град Ериха в сирийската провинция Идлиб, съобщава сирийската Организация за мониторинг на човешките права, цитирана от Интерфакс.

В съобщението се отбелязва, че градът има стратегическо значение, тъй като сега силите на президента Башар Асад ще могат да възстановят пътищата за снабдяване между крайбрежния град Латакия и военнослужещите в Идлиб, предава „Фокус".

„Това ще позволи на режима в Латакия да възстанови маршрутите, свързващи го с войските в провинцията Идлиб, които са обкръжени от силите на опозицията", посочи ръководителят на правозащитната организация Рами Абдел Рахман.

В същото време според други съобщения, войските на Асад все още не са успели да установят пълен контрол върху град Ериха, където боевете продължават.

#Сирия #армия #опозиция #Идлиб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници