По-здрави ли са децата на майките домакини?

По-здрави ли са децата на майките домакини?
A A+ A++ A

Децата на работещите майки по-често страдат от затлъстяване, сочи американско изследване. Проучването показва, че има връзка между заетостта на майката и Индекса на телесна маса (ИТМ) на децата. Децата на майки, които са домакини, обикновено имат по-здравословни навици на хранене, по-рядко имат наднормено тегло и са в по-добро общо здравословно състояние.

Майките, които са с повече служебни задължения, имат много по-малко време за приготвяне на домашна храна, а в случай че успеят да приготвят, твърде често прибягват до полуфабрикати. Възможностите им да поднасят здравословна храна на семейството си са ограничени от времето.

Когато членовете на семейството не се хранят заедно, те изпитват по-малко заинтересованост от това, което поглъщат, и имат по-нестабилни хранителни навици.

Това съвсем не означава, че ако майката работи, децата й непременно трябва да са затлъстели. Изследователите съветват родителите да възпитават децата си в култура на хранене и да намират лесни и бързи, но здравословни рецепти за семейството си.

Вариант е бащата да се включи в изготвянето на ежедневното меню, като от него не бива да се изключват пресните плодове и зеленчуци.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"