Папазов: Без съкращения в БДЖ

Папазов: Без съкращения в БДЖ
Министър Данаил Папазов посочи, че финансовите резултати в БДЖ за последните месеци са добри и няма да има съкращения. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

„Имаме добри финансови резултати в БДЖ в последните месеци. Няма да се налагат съкращения. Аз мисля, че е амбициозно, но не е невъзможно да изкараме БДЖ на печалба. Това ще бъде за пръв път от много години“, заяви министърът на транспорта Данаил Папазов пред журналисти, предаде репортер на агенция „Фокус“.

„През годините БДЖ е субсидирано със сериозни суми, но резултати няма, и сме се убедили, че трябва да се тръгне по един нов път“, каза министърът. „До този етап не сме получили и стотинка в повече от БДЖ, но има значителни подобрения във финансовите резултати. В началото на годината БДЖ беше с над 25 млн. лв. загуба само за първите 5 месеца, а сега тя е намаляла почти наполовина“, посочи Папазов.

„Много тежки срещи ни предстоят, на които ние трябва да запознаем кредиторите с програмата, която завършихме, за преструктуриране на БДЖ и да ги убедим да се съгласят с нас“, отбеляза Папазов.

#Данаил Папазов #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"