Данаил Папазов: Без съкращения в пощите до края на годината

Данаил Папазов: Без съкращения в пощите до края на годината
„Осигурили сме допълнително финансиране на пощите от бюджета и от наши вътрешни резерви около милион и половина“, добави транспортният министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да има съкращения в пощите до края на годината, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по повод стачката, с която заплашват в края на септември синдикатите на пощите, предава „Фокус“.

Неприятни са такива протести и ще направим всичко възможно да няма. Тук става въпрос за недокомпенсиране на допълнителната пощенска услуга, която извършват пощите и която би трябвало да се дофинансира от бюджета“, коментира Папазов.

Има изработена методика, която е одобрена от Европейския съюз. Пощите е трябвало да получат субсидия тази година за предходен период в рамките на около 22 милиона лева. Следващата процедура е по методиката, която не е била одобрена от Европейския съюз, и тя е за около 12 милиона лева. По неясни критерии тази година в бюджета беше заложена сумата от 2 милиона лева. С решение на Министерския съвет усвоихме тази сума и тя вече е ясна“, посочи Папазов.

„Осигурили сме допълнително финансиране на пощите от бюджета и от наши вътрешни резерви около милион и половина“, добави транспортният министър.

„В следващия бюджет ще искаме да залегне цялата сума, която е заложена за компенсиране през 2014 година, и ще опитаме да се договорим за докомпенсиране за тази година. Работим активно по този проблем още от първия ден, когато правителството беше създадено, и сме в непрекъснат контакт със синдикатите“, отбеляза Папазов.

Той заяви, че Министерството на транспорта е направило всичко, което е възможно по отношение на пощите, и ще се опита да предотврати стачни действия.

#Данаил Папазов #пощи #стачки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино