Кубрат Пулев: Братята Кличко са голяма империя, но мога да се справя

Кубрат Пулев: Братята Кличко са голяма империя, но мога да се справя
A A+ A++ A

Кубрат Пулев гостува в първото издание на предаването "Нека говорят..." с Росен Петров от новия телевизионен сезон.

Eто какво каза официалният претендент за световната титла по бокс в тежка категория.

''Мечтите ми бяха свързани с това да стана републикански, европейски шампион. Тези неща ги постигнах още при аматьорите. Не е лесно в професионалния бокс. Игрите са големи. Нямат респект към България, но мисля, че ще променим това.

Донякъде съм по-интересен, защото досега и в чужбина не са виждали такъв човек. Тони Томпсън на 41 години си е младеж за бокса. Беше в много добра физическа форма, преби два пъти най-голямата надежда на Англия. Знаеха, че съм добре подготвен физически и психически. В 7-8 рунд беше кулминацията. Той се опита да наложи своя стил на игра, но аз устоях. Сериозни удари му нанесох, но не бях играл 12 месеца и това го спаси от нокаут. Игрите са много големи и когато се появи още една сила, която е заплаха, се опитват да го държат настрани.

Не ме притеснява погледът на Кличко. Те самите са една голяма империя. Зад тях стоят големи хора със сериозни средства и това ги прави големи. Всичко премислят, не рискуват, правят нещата тактически правилно. Мисля, че мога да се справя.

С моя мениджър решихме да продължа по този път, а не с години да си защитавам европейския пояс. Не мисля, че трябва да тъпча на едно място. Надявам се Господ да е с мен, аз нямам никой зад гърба си. Благодарен съм на хората, които ме подкрепят, но не съм обвързан с никаква власт.

Нямам боксов кумир. Харесвам много неща от много боксьори. Али е бил уникален за времето си. Заимствам от всеки, ако нещо ми хареса го слагам в моя арсенал от игра и виждане.

Краката са ми невероятно пъргави. Още в националния тим почти всеки месец късах маратонки. Бях 48 кг, когато станах за първи път шампион на България.

Баща ми Венко изигра огромна роля да съм Кубрат Пулев. Той ни е личен пример, на всичко ни е научил с брат ми.

Сега предстои голямото надлъгване за световната титла. Ще гледам в Москва мача между Кличко и Поветкин. Победителят ще трябва да играе с мен за защита на световната титла. Още преди две години казах, че този момент ще дойде. Никога не съм се изхвърлял. Винаги съм вярвал. Всичко може да се постигне с воля, желание и търпение.

Израснали сме нормално, не сме имали много. Доволен съм от това, което съм постигнал. Сега, в най-важния момент, ще дам всичко от себе си", каза Кубрат Пулев, който се обяви за построяването на паметник на хан Аспарух в градинката на НДК.

#Кубрат Пулев #Владимир Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"