СДС се разделя с половината от емблематичната си сграда

СДС се разделя с половината от емблематичната си сграда
СДС ще се раздели с половината от емблематичната си централа на "Раковски" 134. След като не успяха да влязат в парламента след вота, сега сините най-вероятно ще върнат на държавата първите три от шестте си етажа. Снимка: www.bginsulation.com
A A+ A++ A

СДС ще се раздели с половината от емблематичната си централа на "Раковски" 134. След като не успяха да влязат в парламента след вота, сега сините най-вероятно ще върнат на държавата първите три от шестте си етажа, съобщава в. "Монитор", предаде БГНЕС.

По закон, областната управа трябва да осигури помещения на партиите, които на парламентарен вот са спечелили над 1 %, а държавата да им изплаща субсидия. Въпреки че СДС заедно с коалиционните си партньори от 4 партии спечели едва 1,37%, ще остане в централата си по силата на договор с областната управа, чийто срок изтича през 2015 г., и заради факта, че има представител в Европарламента.

Заради ограничените финанси с които разполагат обаче, сините ще трябва да освободят част от етажите, за да пестят от наем.

Въпреки че СДС още не е опразнило помещенията, вече има мераклия за освободените офиси. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, чиято формация също не успя да влезе в НС, но премина бариерата от 1%, е заявил желанието си пред областната управа да се нанесе на "Раковски" 134. Софийският губернатор Росен Малинов му е отказал именно заради договора до 2015 година, който е сключен със сините, обяснил самият Малинов. Областната управа ще предложи на националистите на Симеонов помещения срещу Съдебната палата в бившия Търговски дом.

От партията на певеца Светльо Витков, която също мина прага от 1% на вота на 12 май, ще се нанесе в офис в Студентски град, близо до този на бившия държавен глава Георги Първанов, който получи апартамент там.

Партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите", също е заявила желание да спести от наем и да се изнесе от централата си на ул. "Г. Бенковски".

#СДС #Валери Симеонов #Меглена Кунева #Светльо Витков #Росен Малинов #договор #Европарламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"