Автобусните превозвачи от Благоевград спряха протестите

Автобусните превозвачи от Благоевград спряха протестите
Автобусните фирми спират протестите в Благоевград.
A A+ A++ A

Петият пореден ден от протести на автобусните превозвачи по междуградските линии се оказа и последен, съобщи БГНЕС.

Превозваческите фирми от Благоевград "Пътнически превози" ООД, "Струма 11″ ООД и "Скаптопара 5″ ООД, протестират от понеделник с шествие с надути клаксони на автобусите срещу решение на Министерството на транспорта, променило разписанието единствено на петричка фирма за превоз на пътници.

"Чуха ни, областната администрация ще предложи на транспортното министерство да отмени промененото разписание на петричката фирма "Чона", обясниха протестиращите. В понеделник те няма да протестират, очаквайки заседанието на областната транспортна комисия във вторник - 3 септември.

От взетото тогава решение ще зависят и бъдещите действия на благоевградските превозвачи. 30-ина автобуса от 9.30 до 10 часа традиционно преминаха в петък по благоевградските улици с надути клаксони и предвождани от полицейски автомобил, обърквайки и натоварения по това време трафик в областния град.

На пресконференция на областния управител Муса Палев в четвъртък стана ясно, че проблемът с петричката фирма е наследен от служебното правителство, променило единствено разписанията на Чона.

Новото разписание бе наложено от скъсеното време за пътуване след пускането в експлоатация на новата отсечка от автомагистрала "Струма" от Долна Диканя до Дупница.

#Благоевград #Муса Палев #автобуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници