Българите предпочитат родните стоки

Българите предпочитат родните стоки
Проучване показва, че българите предпочитат родните стоки. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Българите предпочитат да купуват стоки родно производство и подкрепят всички мерки за неговото стимулиране. Това сочи изследване на "Галъп интернешънъл" за нагласите и предпочитанията спрямо българския произход на стоките, цитирано от бТВ.

Според данните, представени от Съюза "Произведено в България", сред най-търсените български стоки са хлябът и хлебните изделия, млякото и млечните продукти, плодовете и зеленчуците, месото и колбасите. Те се купуват от 75-80 на сто от българите. Половината от нас предпочитат българските дрехи и обувки, посочва БНР.

64% от анкетираните подкрепят родното ни производство, дори и по-скъпо. За 30% е важно качеството и цената, а за 17 на сто няма значение стоката българска ли е, или е чужда. Проучването показва и друг интересен факт. По-младите по-рядко предпочитат българската стока, въпреки че и сред тях процентът е 60.

Според ръководството на Съюза в условията на социален срив, безработица и нарастващ внос на стоки от чужбина държавата трябва да предприеме мерки за насърчаване на малкия и на средния бизнес, а злоупотребата с пазарното положение на големите супермаркети да спре.

#България #стоки #производство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници