Оланд: Политическото решение за Сирия е приоритет

Оланд: Политическото решение за Сирия е приоритет
Политическото урегулиране на сирийския конфликт остава приоритет за Франция, посочи президентът Оланд. Снимка: novo10.com
A A+ A++ A

„Политическото урегулиране на сирийския конфликт остава приоритет за Франция, но това няма да бъде постигнато, докато международната общност не пресече ескалацията на насилие в тази страна“, заяви френският президент Франсоа Оланд след срещата в Елисейския дворец с ръководителя на Националната коалиция на опозиционните и революционни сили на Сирия, Ахмед ал-Джарба, предаде БГНЕС.

"Всичко трябва да бъде направено за намиране на политическо решение, но то няма да бъде постигнато, ако преди това опозиционната коалиция не получи достатъчно сила. Няма да постигнем това, ако международната общност решително не пресече ескалацията на насилие, само една от илюстрациите на което беше химическата атака", посочи Оланд.

Стана ясно, че френските власти ще продължат да оказват всестранна помощ на опозицията, предоставяйки й "политическа, хуманитарна и материална помощ". Оланд не уточни, дали става дума за доставка на оръжие за противниците на президента Башар ал Асад.

Ахмед ал-Джарба се обяви за разгръщането на сили за сдържането на "престъпния режим" на Асад, които трябва да имат "международен" характер.

#Франсоа Оланд #ескалация #решение #помощ #оръжие #характер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници