Автобусни превозвачи протестират в Благоевград

Автобусни превозвачи протестират в Благоевград
За четвърти пореден ден вой на клаксони огласи Благоевград на протеста на автобусните превозвачи по междуградските линии. Снимка: www.cross.bg
A A+ A++ A

За четвърти пореден ден вой на клаксони огласи Благоевград на протеста на автобусните превозвачи по междуградските линии, предаде БГНЕС.

Шествието с надути клаксони на автобусите е срещу решение на Министерството на транспорта, което промени разписанието единствено на петричка фирма за превоз на пътници.

За 30 мин., от 9.30 до 10.00 ч., автобусите преминаха по главните улици на Благоевград, предвождани от полицейски автомобил, обърквайки натоварения по това време трафик в областния град.

Протестът се организира от благоевградски транспортни фирми, обявили, че промяната на междуградските разписания е в полза единствено на петричката частна фирма "Чона".

Новото разписание е наложено от скъсеното време за пътуване след пускането в експлоатация на новата отсечка от автомагистрала "Струма" - от Долна Диканя до Дупница. Протестът ще продължи всеки ден, поне до 3-ти септември, когато заседава областната комисия по транспорта.

#фирми #транспорт #трафик #комисия #автомобил #улици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"