Хлебопроизводители искат намаляване на ДДС за българския хляб

Хлебопроизводители искат намаляване на ДДС за българския хляб
От Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите отдавна са дали предложение на правителството да се намали ДДС на българския хляб. Снимка: skandalno.net
A A+ A++ A

„От Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите отдавна са дали предложение на правителството да се намали ДДС на българския хляб, като по този начин ще се помогне при защитата на националното производство“, обясни Мариана Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите, пред ТВ7, предаде 24chasa.bg.

Идеята е ДДС да стане 10%. Според Кукушева така ще се изсветли сектора, в който, според нея, 40% са в сивата икономика. Кукушева твърди, че досега правителството не проявява чуваемост към исканията на хлебопроизводителите.

За пример Кукушева даде Румъния, която е намалила ДДС на хляба, а това може да се окаже пагубно за българските производители. Румънските производители успяха да свалят ДДС от 24 на 9%. Според Кукушева това може да доведе до заливане на българския пазар с евтин хляб от северната ни съседка.

#ДДС #хляб #Мариана Кукушева #икономика #пазар #производители #хляб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници