Нужна е спешна обща позиция на президент и правителство за бежанците

Нужна е спешна обща позиция на президент и правителство за бежанците
A A+ A++ A

Управляващите запретнаха ръкави за новия политически сезон – БСП актуализират програмата си; назначават се нови ръководители в държавни институции - „Архиви“, ДАНС, НСИ, „Военна полиция“, „Пътна ифраструктура“.

Държавата трябва да се промени към по-добро - дано новоназначените вършат работата си по-отговорно. На фона на това обаче, през ваканцията си властимащите пропускаха друга сериозна ситуация – тази в Сирия.

Светът гледа към Близкия Изток, САЩ и партньорите им обмислят военна намеса срещу Асад – нещо, което ще отприщи вълна от бежанци и няма как да подмине България.

Малка държава сме, трябва да се съобразяваме с партньорите за постигане на обща позиция.

Но също така сме и държава, която носи голяма отговорност – България е главният вход към Европа от Близкия изток. Външният министър каза, че още не е поискано военно съдействие, отпуснати са допълнителни средства за бежанци, очакваме резултати от заседанието на НАТО и резолюция на ООН.

„Гранична полиция“ и МВР увериха, че страната ни е подготвена за наплив на бежанци. Не се ли забавиха обаче, най-високопоставените управляващи – президент, премиер и правителство – с обща позиция на страната по въпроса?

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"