Правителството гласува нови уволнения и назначения (обобщение)

Правителството гласува нови уволнения и назначения (обобщение)
На свое заседание днес правителството гласува нови назначения и уволнения.
A A+ A++ A

Правителството гласува нови уволнения и назначения на свое заседание днес.

Министерски съвет освободи досегашния председател на Агенция "Архиви" и назначи на негово място Иван Комитски.

Министерският съвет определи Ваня Стефанова за заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност”. Ваня Стефанова е родена на 26 септември 1973 г. Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски”. Дълги години е работила като следовател и прокурор. От 2008 г. е командирована в Софийска градска прокуратура като прокурор в Специализираното звено към ВКП за разследване на измами, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз.

От април 2010 г. е прокурор в СГП. Неколкократно е награждавана за високи професионални постижения.

Правителството освободи Мартин Иванов като председател на Държавната агенция „Архиви” и определи за неин ръководител Иван Комитски.

Иван Комитски е завършил Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и има втора специалност по философия. Професионалната си кариера е започнал като специалист в Централния държавен исторически архив при Главно управление на архивите към Министерския съвет. От 1988 г. до 2008 г. работи към архивите на МВР, където преминава всички йерархически стъпала от специалист до директор на дирекция „Информация и архив”.

През 2008 - 2009 г. оглавява същата дирекция, но в ДАНС.

С решение на правителството, по предложение на председателя на НСИ, и на основание чл. 8, ал. 3, т. 2 от Закона за статистиката, като заместник-председател на НСИ беше освободен Цветан Нанов за допуснати от него груби нарушения на закона.

За заместник-председател е определен Сергей Цветарски, който ще довърши мандата на освободената през 2012 г. Гергана Михайлова. Сергей Цветарски е работил без прекъсване в НСИ от 1998 г. до началото на 2013 г., като последната му длъжност е държавен експерт. В момента е консултант на свободна практика.

Правителството предлага на Президента на Република България да освободи бригаден генерал Данчо Дяков като директор на служба „Военна полиция”, считано от 1 октомври т.г., и да назначи на поста полк. Борислав Сертов.

Промяната е продиктувана от предстоящото назначаване на бригаден генерал Дяков на международна длъжност. Полк. Сертов е роден на 9 ноември 1966 г. в Пловдив. Той е завършил мотострелкови профил във ВНВУ „В. Левски”, ВА „Г. С. Раковски” и Националния университет по отбрана на САЩ във Вашингтон. На военна служба е от 1988 г., а в звание полковник – от 2008 г. В момента е заместник-директор на „Военна полиция”.

#правителство #назначения #уволнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"