Да си помогнем сами при зачервени очи

Да си помогнем сами при зачервени очи
A A+ A++ A

При наличие на зачервяване в очите е добре да се обърнете към лекар. Ако нямата време или възможност, ето няколко метода, с които ще можете да коригирате червенината в очите вкъщи.

Много често зачервяването в очите се дължи на сухота или недостатъчно сън. В тези случаи използването на изкуствени сълзи бързо ще премахне червенината и неприятното дразнещо чувство. Капки за очи тип изкуствена сълза се продават във всяка аптека под различни търговски имена.

Добре е през първия ден да накапвате изкуствени сълзи на всеки час, а през следващите дни – по 3-4 пъти на ден.

Ако не можете да отидете до аптеката – студените компреси идват на помощ. Те свиват кръвоносните съдове и по този начин намаляват червенината в очите. За да си направите студени компреси, можете да използвате марля или друга подобна материя, която се потапя за няколко секунди в ледена вода. След това се изстисква внимателно и се поставя за 5-10 минути върху затворените очи, няколко пъти през деня.

При зачервени, сълзящи и сърбящи очи – най-вероятно имате алергия. Ако нямате възможност да отидете на лекар в този момент, бихте могли да използвате (докато намерите време да се консултирате с лекар) антихистаминови капки за очи. Тези капки се накапват няколко пъти през деня и не е желателно да се използват за дълъг период от време.

На пазара се предлагат различни видове капки, предназначени за „червени очи“. Те свиват кръвоносните съдове и видимо подобряват състоянието на очите. Използвани за по-дълъг период обаче, те не само че губят първоначалния си ефект, но и способстват за поява на зачервяване. Препоръчва се вазоконстрикторните капки да се ползват 2 пъти на ден – по веднъж сутрин и вечер.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници