Министър Терзиева: Състоянието на ВиК - инфраструктурата е трагично

Министър Терзиева: Състоянието на ВиК - инфраструктурата е трагично
Според министър Терзиева, състоянието на ВиК - инфраструктурата е трагично и ако не започне спешно реформиране в този сектор ще се наложи да заплатим много висока цена. Снимка: www.24chasa.bg
A A+ A++ A

„Състоянието на ВиК - инфраструктурата е трагично и ако не започне спешно реформиране в този сектор ще се наложи да заплатим много висока цена“, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по ТВ7, предаде БГНЕС. "Имаме готова стратегия, която предстои да бъде обсъдена през септември.

Първо трябва абсолютно цялата собственост на ВиК - дружествата да стане или общинска, или държавна, за да може да имат единно управление. Трябва да се работи на парче. Няма да има режим на водата въпреки реформите", каза Терзиева и добави, че предстои и изграждането на язовири в община Рудозем и Панагюрище, както и рехабилитацията на яз. Студена.

Министърът обясни, че строителството на лот 4 на АМ "Струма" върви по план, а изграждането на лот 3 ще започне най-рано през 2015 г. "В момента в Северозападна България се работи по няколко проекта, за да се извади трафикът от населените места. Най-проблемната отсечка Монтана-Видин се проектира и изграждането й ще започне най-рано през 2015 г., защото проектът е предвиден за следващия програмен период.

В момента се рехабилитират около 1100 км. републикански пътища, но това е недостатъчно в общия обем от 20 хил.", заяви Терзиева.

#Десислава Терзиева #Рудозем #Панагюрище #Студена #Монтана #Видин #Струма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"