Завършват шест нови детски градини до края на годината

Завършват шест нови детски градини до края на годината
Шест нови детски градини трябва да са готови до края на годината. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Шест нови детски градини ще бъдат завършени до края на тази година, съобщи във вторник заместник-кметът на София Ирина Савина при проверка на строителството на нова сграда в район "Младост".

Строежът на дванайсет от предвидените 17 детски градини е вече започнал, а останалите са в процедура по избор на изпълнител или предстои тяхното обявяване. Пет детски градини ще бъдат завършени догодина, а изграждането на останалите шест ще приключи в началото на 2015 г.

За строителството на нова сграда към ЦДГ 23 в кв. "Горубляне" избраният изпълнител е Обединение "Строител" ДЗЗД, а стойността на договора е 3 202 494.68 лв. с ДДС. Детската градина ще бъде готова през февруари 2014 г. Със завършването й ще бъдат разкрити шест градински и две яслени групи за 200 деца.

В проектобюджета на Столичната община за 2014 г. е предвидено строителството на още две детски градини в район "Младост" - ново детско заведение за 10 групи в жк "Младост 4" и преустройство на бившата сграда на частно училище ЕСПА в жк "Младост 1" в детска градина за 8 групи.

С тези два проекта ще бъдат разкрити още 450 нови места в един от столичните райони с най-много чакащи за прием деца.

#София #Младост #детски градини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"