Явор Гечев обеща работеща програма за развитие на селските райони до края на годината

Явор Гечев обеща работеща програма за развитие на селските райони до края на годината
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев е специален гост в първия ден на международното специализираното изложение „Селското стопанство и всичко за него" в Добрич, предаде „Фокус".

По думите на Гечев, 21-годишна история е много и точно толкова съществува панаирният форум в добруджанския град. Според зам.-министъра дългата история на изложението е доказателство, че той си е извоювал специално място в Добруджа. Явор Гечев е убеден, че това изложение ще има и своето бъдеще, защото на подобен форум си дават среща за взаимодействие наука и земеделско производство.

Зам.-земеделският министър отправи пожелание към земеделските производители да се осведомяват за новите технологии и да подобряват добивите си. Като министър Явор Гечев заяви, че от името на държавата поема ангажимент, подчертавайки, че за да има модерна техника и задоволителни добиви, трябва да има пари.

В този смисъл той каза, че към края на тази година ще има работеща програма в рамките на Програмата за развитие на селските райони, а през май следващата година ще започне приемът на първите проектни предложения по тази програма. Това ще осигури финансиране за този приоритетен за България отрасъл, каза Явор Гечев.

#Явор Гечев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"