Влаковете между Пловдив и Турция ще се движат със 160 км/ч

Влаковете между Пловдив и Турция ще се движат със 160 км/ч
Министър Папазов обеща влаковете между Пловдив и Турция да се движат със 160 км/ч. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"След около година влаковете между Пловдив и границата ни с Турция ще могат да се движат с 160 км/ч”, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в понеделник, по време на инспекция на стартирането на строителните дейности в отсечката Димитровград – Харманли.

Вече е завършена частта между Пловдив и Димитровград, както и трасето от Свиленград до турската граница, а до лятото на тази година трябва да се модернизира и връзката между тях.

"Железопътните проекти са не по-малко важни от пътната инфраструктура и затова през следващия програмен период на оперативна програма "Транспорт" се акцентира главно върху този транспорт", каза министър Папазов, цитиран от Нова телевизия.

По думите му главната цел е до 2020 г. България да има изцяло модернизирани жп линии по направлението Драгоман – София – Пловдив – Свиленград, което ще осигури възможността влаковете между сръбската и турската граница да се движат със 160 км/ч.

Паралелно ще се работи и за цялостната рехабилитация на жп линията Пловдив – Бургас. Проектът за реконструкция и електрификация на железопътната отсечка Димитровград – Харманли е на стойност 136 млн. лв. без ДДС. Изпълнител на строителните дейности е фирма "Терна" АД, а срокът за завършването му е 14 август 2014 година.

#Данаил Папазов #София #Пловдив #Турция #Драгоман #Свиленград #влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници