Лавров: Москва няма да воюва с никого

Лавров: Москва няма да воюва с никого
Според Лавров Москва не възнамерява да започва война. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

"С никого не възнамеряваме да воюваме".

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в отговор на въпроса за реакцията на Москва на възможните военни удари по Сирия.

Лавров смята, че провеждането на конференцията Женева-2 през септември е нереалистично. "Мисля, че в тези условия е нереалистично тя да се проведе през септември", заяви външният министър. Според Лавров позициите на противниците на режима в Дамаск са прекалено негативни, за да се занимаваме с организационните въпроси за свикването на международната среща.

"Западът няма доказателства за използването на химическо оръжие от сирийските власти", категоричен е руският външен министър, цитиран от ИТАР-ТАСС и БГНЕС.

"Не могат да представят такива доказателства, но говорят, че "червената линия" е премината и повече не трябва да се отлага", каза той. "Изявленията на Запада за Сирия противоречат на споразумението на Г-8 в Лох Ърн", в което се казва, че всяко съобщение за използването на химическо оръжие трябва да се разследва, посочи още Лавров.

"Истерията нараства, масирано се увеличават военните части в региона, отправят се заплахи за използването на военна сила против режима на Асад. Във Вашингтон заявиха, че те имат доказателства за вината на сирийските власти за събитията в Източна Гута от 21 август, но за момента не могат да ги представят", подчерта той.

#Сергей Лавров #Сирия #Женева #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници