Три мечета се родиха в Стара Загора

Три мечета се родиха в Стара Загора
Заедно с партньора си Марк Антоний, който е по-възрастен с 6 години, са дали живот на двайсетина мечета. Снимка: Община Стара Загора
A A+ A++ A

Мечката Белла от зоологическата градина в старозагорския парк „Аязмото“ роди за десети път на 14 януари 2012 г.

Едва днес обаче служителите в зоопарка успели да видят, че е станала майка на три рожби, които по тяхна преценка тежат по около 300 грама, съобщиха от Община Стара Загора.

„За първи път тази година Белла ражда толкова рано, обикновено това става във втората половина на месеца“, коментира управителят Радослав Михайлов.

Той отбеляза още, че в природата мечките раждат през година, но откакто е в зоопарка, Белла ражда всеки януари.

Петнайсетгодишната Белла е в старозагорския зоопарк от 19 февруари 2002 г., където пристига след „артистична кариера“ в софийски цирк.

„Заедно с партньора си Марк Антоний, който е по-възрастен с 6 години, са дали живот на двайсетина мечета. Повечето от малките са разменени за животни от други зоопаркове“, обясни Михайлов и уточни, че така са се сдобили с тигрите, австралийското ему, женския рис и др.

Старозагорският зоопарк е създаден през 1957 г. Той е един от най-големите в страната и е лицензиран за отглеждане на диви животни извън естествените им обиталища в природата.

На обща площ от 240 дка посетителите могат да видят около 400 животни от 80 различни вида.

#Белла #мечка #мечета #зоопарк #Стара Загора #управител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"