КАТ: 27 шофьори с отнети книжки карат таксита

КАТ: 27 шофьори с отнети книжки карат таксита
Има таксиметрови шофьори, чиито шофьорски книжки са отнети, а техните работодатели продължават да ги представят в КАТ като работещи. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ началникът на КАТ - София, комисар Богдан Милчев. Снимка: Красимир Юскеселиев
A A+ A++ A

Има таксиметрови шофьори, чиито шофьорски книжки са отнети, а техните работодатели продължават да ги представят в КАТ като работещи. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ началникът на КАТ - София, комисар Богдан Милчев.

При проверените тази година около 4 хил. шофьори такива случаи са били 27, посочи той. Комисар Милчев обясни, че резултатите от тазгодишната проверка са по-добри от миналата година. Така само на 6 шофьори предстояло да се отнемат книжките заради изчерпване на контролните точки в резултат на нарушения или по други причини.

Данните обаче показват и че 855 шофьори, или всеки четвърти, който е бил санкциониран, се укрива и не плаща глобата си. Поведението на шофьорите в София става все по-добро, посочи още Милчев, като даде за пример това, че вече масово се спира на пешеходни пътеки, което не можело да се каже за ситуацията преди 2 години.

Служителите на пътната полиция в София продължават и проверките на велосипедистите, които през това лято са се умножили значително, посочи Милчев. По думите му най-често срещаното нарушение при тях е неправилното движение по пътното платно.

Той напомни, че когато велосипедистите са на улицата, за тях важат всички правила - не трябва да са употребили алкохол, не мога да минават на червен светофар, не трябва да се движат срещу движението, трябва да разполагат със светлоотразителни елементи. За различни нарушения санкцията за тях е от 10 до 50 лв.

#КАТ #таксита #шофьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"