Атанасов: Смущаващо ми звучи смъртта на експерта по делото за подслушване

Атанасов: Смущаващо ми звучи смъртта на експерта по делото за подслушване
Според Атанас Атанасов, възможни са и разчиствания на сметки, дори и с посягане на живота на хората. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

“Смущаващо ми звучи смъртта на експерта по делото за подслушване. Възможни са и разчиствания на сметки, дори и с посягане на живота на хората, за да може да се прикрият други по-тежки престъпления. Може да има и случайности”, каза пред БНР Атанас Атанасов от ДСБ, бивш директор на разузнаването, предаде 24chasa.bg.

Атанасов подчерта, че в последните осем години има фрапиращи случаи на разчистване на неудобни свидетели. "За да има чистота, властта трябва да е контролирана, питана всеки ден, и да се иска да отговаря, а не мълчаливо да подминава неудобните въпроси", добави той.

В събота стана ясно, че внезапно е починал експертът, нает от прокуратурата да изследва Крайслер-а с антените, който обикаляше из София, докато по документи уж бил в гаража.

Професор Евгений Николов, шеф на Националната лаборатория по компютърна вирусология в БАН, загинал в катастрофа - месец, след като прокуратурата повдигна обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е допускал безконтролно подслушване.

Приживе проф. Николов, единствен от българските специалисти, е заявил категорично, че Крайслер-ът е годен да подслушва и записва от разстояние и в него могат да се намерят доказателства за това.

#Атанас Атанасов #Цветан Цветанов #Евгений Николов #доказателства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »