Потушени са пожарите при Ивайловград и Елхово

Потушени са пожарите при Ивайловград и Елхово
Потушени са пожарите край Ивайловград и Елхово, дежурни екипи остават на терен в Свиленград. Снимка: marica.bg
A A+ A++ A

Потушени са пожарите край Ивайловград и Елхово, дежурни екипи остават на терен в Свиленград, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. В потушаването на пожара в района на ивайловградските села Костилково, Меден бук и Пелевун са участвали над 30 служители от специализираните групи за гасене на горски пожари от РДГ- Кърджали, ДГС- Ивайловград, ДГС- Свиленград, както и специализирана техника. Засегнатата горска площ е около 40 дка широколистни гори- държавна собственост и 100 дка. земеделски земи.

Благодарение на добрата организация и бързата реакция от над 20 горски служители от ДГС- Елхово и ДГС Ямбол, пожарникари и доброволци, пожарът възникнал в местността Острица, в землището на село Вълча поляна- община Елхово, е загасен. Огънят е обхванал над 70 дка. гори.

В гасенето на пожара край Свиленград, който горя няколко дни, участваха близо 50 горски служители от Регионална дирекция по горите – Кърджали, изнесените звена на дирекцията в Хасково и Свиленград, както и от Държавните горски стопанства – Свиленград, Хасково и Кърджали. Огънят е засегнал над 1500 дка. горски площи. И на 3-те пожара остават дежурни екипи от горските служители.

По първоначални данни пожарите не са причинени умишлено.

#Ивайловград #Елхово #Свиленград #Кърджали #Хасково #дежурни #пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"