Томислав Иванчев: В Агенция „Митници” има корупционни практики

Томислав Иванчев: В Агенция „Митници” има корупционни практики
Превозвачите настояват издаването на СЕМТ-разрешително да бъде от Министерството на транспорта. Снимка: news.ibox.bg
A A+ A++ A

“В момента в Агенция „Митници” има корупционни практики, които пречат на транспортния пазар”, заяви за Агенция „Фокус” Томислав Иванчев, член на Управителния съвет на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт - БАСАТ. „Посочили сме няколко проблема, за които искаме да се съдейства за разрешаването им. Един от проблемите е за разрешителния СЕМТ-режим. Превозвачите настояваме издаването на това разрешително да бъде от Министерството на транспорта. Другото, за което настояваме, е контрол върху теглата и размерите на превозните средства и граничните пунктове, също да се осъществява от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, защото в момента това се извършва от Агенция „Митници”, каза Иванчев.

„Друго искане, на което сме наблегнали е, че професионалното обучение на шофьорите трябва да бъде контролирано от работодатели. Те трябва да имат правото да акредитират центровете, да определят програмите, да го утвърждават, без да се губят контролните функции на държавата”, заяви Иванчев.

Относно срещата на представителите на автомобилния транспорт с вицепремиера Даниела Бобева и министъра на транспорта Данаил Папазаов, Иванчев заяви, че това е била само опознавателна среща и не са взети конкретни решения по проблемните въпроси на бранша.

#БАСАТ #разрешения #Данаил Папазов #Даниела Бобева #бранш #държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"