„София диша” - 2013 завършва с „Песента на танца“

„София диша” - 2013 завършва с „Песента на танца“
В последната неделя от месеца се провежда и последното събитие от програмата на „София диша” 2013 – „Песента на танца“. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

В последната неделя от месеца се провежда и последното събитие от програмата на „София диша” 2013 – „Песента на танца“, съобщиха организаторите, предаде Агенция “Фокус”. За първи път обаче, фестивалът ще е на бул. „Витоша”, където от 16.00 до 22.00 ч. музика и танци ще преобразят напълно пешеходната му част. Специално за събитието ще бъдат разположени три сцени, а музиканти, танцьори и артисти ще забавляват посетителите до късните часове на вечерта.

Музикантите от Tube Hedzzz ще пресъздадат суровата енергия на класическия блус и рокендрол. Българската инди рок банда ще свири за посетителите на „София диша” 2013 след 20.00 часа. Преди тях обаче ще се изяви родена в Молдова българска певица Юстина, избирала родната сцена, за да твори различна музика. Тази неделя отново ще вземат участие музикантите от ЛаТекст, които се представиха на миналогодишното издание на „София диша” на Петър Чухов. Рок настроението ще бъде допълнено от алтернативната група Taking Heed. Група Мехехе също ще допринесат за летни позитивни емоции по време на Фестивала.

Фестивалът „София диша” 2013, организиран от Фондация „София диша”, с подкрепата на Столична община, е част от културния календар и в подкрепа на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата. Инициативите на Фондацията ще продължат и през месец септември с „Кварт фест”, когато фестивалният дух на „София диша” ще се пренесе в големите периферни квартали на столицата – Младост, Дружба, Люлин, Надежда и Княжево.

#София #музиканти #артисти #танцьори #певица #култура #квартали #емоции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"