Протест и контрапротест срещу Петко Арнаудов в Царево

Протест и контрапротест срещу Петко Арнаудов в Царево
Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Втори протест се проведе в петък в Царево срещу назначението на Петко Арнаудов за шеф на местното горско стопанство. Този път двайсетината протестиращи бяха посрещнати от контрапротест на съпартийци на Арнаудов (БСП) и бивши служители на община Царево от времето, когато той бе кмет, съобщава OFFNews.

„Мичурин с Петко накичи, Парк Странджа да ти заличи“, гласеше един от плакатите на протестиращите – намек за опита на Арнаудов като кмет да премахне природен парк „Странджа“, тъй като защитената територия пречи на апетитите за застрояване на Южното Черноморие.

„Йедем ти гору, Йедем ти Парку, Йедем ти Странджу“, пишеше на друг от плакатите.

На трети бе изобразен Ленин с розова папийонка и надпис: „Джерджински, кажи на Станишев да прати Петко като репарация за розовия ПСА" (Паметник на съветската армия – бел.ред.)“.

Самият Арнаудов не излезе сред протестиращите. На скандиранията „Оставка“ приближените му контрапротестиращи викаха: „Нудисти“ и „Наркомани“.

Протестиращите обвиняват Арнаудов, който беше кмет от 2002 до 2011 г., че има пръст в редица посегателства спрямо природата на района. Сред многото застроени къмпинги по Южното Черноморие при неговото управление се появи и емблематичното незаконно вилно селище „Златна перла“ в територията на парка. То вече е разрушено. Обвиняват го също, че като кмет той е главен герой в незаконна реституция (според решение на Бургаския окръжен съд от миналия месец) на 20 000 декара държавна гора в полза на общината.

#Странджа #Царево #Петко Арнаудов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници