Миков участва в честванията на връх Шипка

Миков участва в честванията на връх Шипка
Миков участва в честванията на Шипченската епопея. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на парламента Михаил Миков изкачи всичките 890 стъпала до връх Шипка, за да участва в честванията по повод 136-ата годишнина от Шипченската епопея.

Миков каза пред БНР, че отхвърля диктата на улицата като недемократичен. Законът за обществените поръчки и Изборният кодекс ще бъдат основните теми, с които ще започне новата сесия на парламента.

"Ще се обърне внимание на работата на Комисията за конфликт на интереси, както и на правилника за работа на парламента като цяло", допълни Миков.

"Има нужда от институционален отговор за това, което се е случвало. Прословутото тефтерче и отстраненият шеф е едната страна, медийната, скандалната. Но как функционират органите, избрани частично или изцяло от Народното събрание, как ще се упражнява надзор върху тях, е големият отговор, от който се нуждае обществото. Включително промяна в правилника, необходима, за да се създаде механизмът за надзор, за контрол, за отчетност на тези органи", обясни председателят на парламента.

Миков отказа да коментира уволнението на Лидия Йорданова, директор на Националния център за изследване на общественото мнение (НЦИОМ). Нейно право е да се защити по съдебен път, допълни той.

„Това, което свърши НС и правителството на Орешарски през краткото време, е достатъчно основание да се даде доверие да се продължи работата. А иначе априорното предполагане на блокиране ни вкарва в безкрайната спирала. Дори да има нови избори, утре някой друг да не харесва, да не е доволен от изборния резултат и да блокира. Това не е път, в който България ще стигне до добър край", каза още Миков от връх Шипка.

В петък вечер Михаил Миков ще вземе участие в тържествената заря по повод 136-ата годишнина от Шипченската епопея, която ще бъде в град Габрово. Тържествата са под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев.

#Михаил Миков #Шипка #Лидия Йорданова #България #Орешарски #НЦИОМ #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници