Парламентът се заема с комисията за конфликт на интереси, службите и обществените поръчки

Парламентът се заема с комисията за конфликт на интереси, службите и обществените поръчки
Един от важните въпроси, с които ще започне новия политически сезон е свързан с Комисията за конфликт на интереси, заяви Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Преструктуриране на службите, нов закон за обществените поръчки и подобряване на контрола върху органите, избирани изцяло или частично от парламента са основните въпроси, с чието решаване ще се заеме мнозинството през новия политически сезон, заяви председателят на парламента Михаил Миков, предаде "Дарик".

"Един от важните въпроси, с които ще започне новия политически сезон е свързан с Комисията за конфликт на интереси. Прословутото тефтерче и отстраненият шеф са едната страна. Но как функционират органите, избрани частично или изцяло от Народното събрание, как се упражнява надзор върху тях, е големия отговор, от който се нуждае обществото", коментира Михаил Миков.

Миков каза също, че е необходима промяна в правилника, за да се създаде механизъм за надзор, контрол и отчетност на тези органи.

"Смятам, че това е един от въпросите, които трябва да се решат в началото на политическия сезон, преди да се стигне до тежките процедури с бюджета на страната", аргументира се Миков.

Законът за обществените поръчки е друг важен въпрос, с който ще започне работата на парламента. Има внесен проект от правителството и според Миков той е отговор на очакванията на малките и средни предприемачи за гарантиране на по-прозрачни процедури.

#Михаил Миков #Миков #обществените поръчки #конфликт на интереси #служби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »