Над 300 чакат работа в бившата фабрика на Мишо Бирата

Над 300 чакат работа в бившата фабрика на Мишо Бирата
Петър Филипов от с. Елисейна се надява на работа. Снимка: "24 часа"
A A+ A++ A

Над 300 човека са подали молби за работа в пивоварна “Леденика” в Мездра до четвъртък. Вестта, че фалиралият завод, чийто собственик бе Михаил Михов - Мишо Бирата, отново ще работи, вдигна на крак цялата община от началото на миналата седмица, съобщава "24 часа".

Първите 12 наети работници обаче не са специалисти по производството на бира, а техничари и строители. Те според главния инженер на “Леденика” Георги Нанов са необходими за спешните ремонти, които се извършват в момента, за да може производството да бъде възстановено.

Според заявките на новия собственик Гриша Ганчев очаква се да бъде монтирана и нова поточна линия и най-късно през февруари 2014 г. производството на бира ще бъде възстановено.

“Литекс комерс” на Гриша Ганчев купи фалиралата преди година и половина пивоварна в Мездра. Новият собственик обяви, че планира да инвестира около 10 млн. лв. в нови машини и оборудване.

Марката “Леденика” ще бъде запазена, както и останалите 10 марки, които пивоварната притежава.

Михаил Михов, шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварната “Леденика”, нашумял от скандала с подслушването на шефа на митниците Ваньо Танов, издъхна от масивен инфаркт в хотел “Правец Ризорт” през март 2011 г.

#Михаил Михов #Мишо Бирата #Мездра #Гриша Ганчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници