Разкриха "фабрика за марихуана" в Мало Конаре

Разкриха "фабрика за марихуана"  в Мало Конаре
В землището на село Мало Конаре, област Пазарджик, в хода на съвместна операция на прокуратурата и полицията, е извършено претърсване на оранжерия и свързани с нея помещения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разкрита е нарколаборатория в Пазарджишко, съобщиха от прокуратурата.

В землището на село Мало Конаре, област Пазарджик, в хода на съвместна операция на прокуратурата и полицията, е извършено претърсване на оранжерия и свързани с нея помещения.

Установено е, че в самата оранжерия /с размери 50x85 м./ се отглежда само канабис, при създадени всички условия за това /вентилационна система, напояване и т. н./. В хале, пригодено и използвано за обработка и сушене на канабиса, са открити машини за надробяване и рамки за сушене на растителната маса.

От контейнерите на машините и от самите рамки са иззети полусухи листа с общо тегло 152,1 кг, които са били в процес на обработка. При извършените полеви тестове тази листна маса, както и пробите от растенията в оранжерията, реагират на марихуана. Образувано е досъдебно производство.

В петък в 13,00 ч. на място в оранжерията и халето в с. Мало Конаре, окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров ще дадат кратка пресконференция, с представяне на откритата "фабрика за марихуана".

#Пазарджишко #Мало Конаре #Пазарджик #наркотици #МВР #Светлозар Лазаров #марихуана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"