Отцепниците от ГЕРБ ще кандидатстват с нова партия за членство в ЕНП

Отцепниците от ГЕРБ ще кандидатстват с нова партия за членство в ЕНП
Всички членове на бъдещата формация на отцепниците от ГЕРБ ще гласуват в интернет по важни въпроси. Така всички ще участват в управленските решения - например за коалиционната политика на партията, която ще се учреди на 22 септември в НДК.
A A+ A++ A

Всички членове на бъдещата формация на отцепниците от ГЕРБ ще гласуват в интернет по важни въпроси. Така всички ще участват в управленските решения - например за коалиционната политика на партията, която ще се учреди на 22 септември в НДК. Това обясни пред "24 часа" ексминистърът Мирослав Найденов.

"Гласовете ще се следят в реално време като в "Мюзик айдъл", обобщи той. "Партията ни дори ще кандидатства за членство в Европейската народна партия", издаде бившият земеделски министър. Друг интересен детайл е, че подобно на ГЕРБ, където има структура "Старейшини", в бъдещата формация ще има клуб на опитните, наречен "Ветерани".

В тази категория ще са Найденов, ексдепутатът Емил Димитров и още петима политици.

Критерият за 7-членното "жури на ветераните" нямало да е възраст, а опит в управлението, с който да се консултира оперативното ръководство. Последното пък ще е колективно - вместо лидер, ще представлява УС от 9 или 11 души. Един от тях ще е секретар, което няма да го поставя над другите, а ще му прехвърли технически задачи.

Ловешката, благоевградската, хасковската и старозагорската структура на ГЕРБ се вливат при нас, твърди Найденов.

Фидосова продължава да влияе върху работата на ГЕРБ. Ако Борисов вземе партията в своите ръце, тя би изглеждала по-добре. Това коментира от своя страна бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

На въпрос на БНР защо хората от новата партия се страхуват да кажат имената си, Димитров отговори: „Вие не познавате ли Цветанов. Хората са притеснени да казват имената си. Лично решение е на всеки от тях кога ще излезе от анонимност. Всеки може да взема решенията си по съвест”.

Той подчерта, че „ветераните” от ГЕРБ в новата политическа формация няма да участват в управлението, за да „се даде път на младите”. „Ние можем да бъде коректив и опозиция дори и на ГЕРБ. За избори най-малкото трябва да имаме регистрация. Но иначе по всяко време сме готови за избори. Може би най-логично е изборите да бъдат през май от гледна точка на това, че идва тежка зима и едно ново правителство на прага на тежката зима би било недобро за държавата”, каза още Димитров.

#Мирослав Найденов #Емил Димитров #ГЕРБ #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"