Пожарите в Старозагорско са овладяни

Пожарите в Старозагорско са овладяни
Пожарът край старозагорското село Остра могила е овладян, не е допусната опасност за живота на хората. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Пожарът край старозагорското село Остра могила е овладян, не е допусната опасност за живота на хората, съобщиха от областната управа на Стара Загора, предаде БГНЕС. Областният кризисен щаб продължава да следи ситуацията в региона, информира областният управител Живка Аладжова, председател на щаба.

Огнената стихия изпепели около 1 500 дка. площ (500 дка. – широколистни дървета и 1000 дка. тревиста растителност). Няма замърсявания на въздуха, сочат измервателните станции на РИОСВ, извършва се непрекъснат контрол.

В гасенето на огъня край Остра могила участваха огнеборци и техника от ОУ ПБЗН, от 61-ва Стрямска бригада на Сухопътни войски, Регионалната дирекция на горите. В локализирането на пожара участва верижна техника от "Мини Марица-изток".

Двете тежкоподвижни машини бяха включени към 21 часа в мероприятията за ограничаване на огъня. Локализирани са и трите големи пожара към момента, край тлеещите терени – на север от кв. "Трите чучура – Север" и до селата Змейово и Остра могила бдят дежурни екипи за недопускане възобновяването на пламъците.

#Живка Аладжова #Остра Могила #Змейово #терени #екипи #пламъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"