Папандреу: Гърция безусловно в еврозоната

Папандреу: Гърция безусловно в еврозоната
Гръцкият премиер Папандреу (вляво) говори с финансовия си министър Венизелос (вдясно) по време на спешно заседание на гръцкия кабинет в четвъртък следобед, след което Папандреу съобщи, че няма да подава оставка и че е готов да преговаря за коалиционен ка
A A+ A++ A

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу не поставя под въпрос членството на страната си в еврозоната, по последна информация.

Премиерът на Гърция заяви към 17.00 ч. българско време в четвъртък, че „в настоящия момент провеждането на избори би увеличило риска от фалит, предаде „Ройтерс“.

Той обясни, че сам по себе си референдумът за втория международен спасителен заем от ЕС и МВФ за Гърция никога не е бил цел. АФП съобщава, че Папандреу е готов да се раздели с идеята.

Според източници, близки до гръцкия премиер, той се е отказал от идеята за референдум, след като опозицията не го е подкрепила.

Тези коментари лидерът на гръцките социалисти Папандреу направил по време на извънредното заседание на кабинета, свикано днес.

Предложеният референдум в Гърция по спасителната помощ за страната ще бъде отменен, ако управляващата и опозиционната партия постигнат споразумение за разрешаване на политическата криза в страната, съобщи малко по-рано представител на канцеларията на премиера.

„Няма причина да организираме референдум, ако бъде постигнат консенсус между двете най-големи партии“, заяви представителят, цитиран от „Ройтерс“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"