500 деца и Найденов правиха сандвичи

500 деца и Найденов правиха сандвичи
Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов приготви здравословни сандвичи в събитие на организацията на професионалните готвачи „Евро ток България“ с 500 деца от София по повод Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца.
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов взе участие в днешното празненство по случай Европейския ден за здравословно хранене и готвене.

„Факт е, че голяма част от нашите деца са с наднормено тегло, нямат или не са получили знание по отношение на здравословното хранене“, заяви Найденов при отбелязването на Европейския ден за здравословно хранене и готвене, цитиран от Агенция „Фокус“.

Празненството се проведе в зала „Арена Армеец“ в София, където Найденов приготви заедно със стотици деца здравословни сандвичи.

„Да се опитваме да готвим здравословно, за да бъдем по-здрави, по-усмихнати, по-жизнени, да растем по-здрави и по-хубави“, пожела Найденов на учениците и родителите им.

Под формата на демонстрационно шоу-готвене събралите се деца получиха лесни и трайни уроци за рационално и полезно хранене.

В събитието, което бе организирано от Представителството на Европейската комисия у нас, участваха около 500 деца на възраст от 7 до 12 години от столични общински и частни училища, както и от институции за деца с увреждания.

„Знаете, че това е специална мисия – и на министерството, и моя лична. Радвам се, че има такъв ден. Дано днес тези професионални готвачи да научат нещо повече за здравословното хранене. Трябва да им покажем с какво да заместят чипсовете, кроасаните, има с какво“, каза още Найденов.

На въпрос какво се случва с училищната мрежа, която е обхваната от инициативата на министерството за здравословно хранене, той отговори, че наредбата е в сила и се изпълнява.

„Трудно е, защото много корпоративни интереси има заради обществените поръчки. Няма да е лесно, не искаме да печелим на гърба на нашите деца за сметка на тяхното здраве. Ще продължим тази битка“, добави министърът.

#Мирослав Найденов #Найденов #министър на земеделието и храните #деца #сандвичи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"