Марин Райков раздал над 2 милиона лева на медиите

Марин Райков раздал над 2 милиона лева на медиите
Докато Марин Райков беше премиер с български медии са сключени общо 8 договора на обща стойност 1 510 926,72 лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебното правителство на бившия премиер Марин Райков е изплатило над 700 000 лева на няколко български медии и е сключило нови договори за медийно отразяване за над 1,5 милиона лева, предаде БГНЕС, след като получи тази информация от Министерски съвет по Закона за достъп до обществена информация.

Докато Марин Райков беше премиер с български медии са сключени общо 8 договора на обща стойност 1 510 926,72 лв. Всички те са за предоставяне на медийни услуги и за медийно отразяване, като всички договори са финансирани по комуникационните планове на оперативните програми.

За времето от 13 март до 29 май 2013 г. по вече сключени, вкл. в периода преди 13 март 2013 г. договори за медийно отразяване и предоставяне на медийни услуги във връзка с комуникационните планове на оперативните програми са изплатени общо 737 285,34 лв. с ДДС.

Отново само по ПРСР няма извършени плащания по договори. Освен това администрацията на Министерски съвет е сключила и договор с БТК АД за електронна съобщителна услуга "Излъчване на видео съдържание в интернет". Тя се изразява в излъчване на живо на заседанията на Националния съвет за тристранно сътрудничество и на Гражданския борд.

Срокът на договора е 3 месеца (до 22.06.2013 г.) и е на стойност 3240 лв. с ДДС, но по този договор към момента не са извършвани плащания.

 

#Марин Райков #медии #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"