Първа среща на отцепниците от ГЕРБ на 1 септември в Етрополе

Първа среща на отцепниците от ГЕРБ на  1 септември в Етрополе
Няма да имаме лидер. Ще има Управителен съвет от 10-11 души и председател, който все пак да има правомощия да свиква заседания, обясни бившият земеделски министър Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 31 август или 1 септември в Етрополе ще се проведе първата сбирка на бившите членове на ГЕРБ, които ще обсъдят учредяването на нова партия, съобщава в. "Труд".

Учредителното събрание на новата политическа формация е насрочено за 22 септември и то ще бъде в НДК.

"Няма да имаме лидер. Ще има Управителен съвет от 10-11 души и председател, който все пак да има правомощия да свиква заседания", обясни бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Според него поне 10 са депутатите на ГЕРБ, с които е разговаряно и те имат нагласата да напуснат партията на Бойко Борисов и да направят своя независима група. Найденов отказа да назове имената им, тъй като смята, че върху тях ще бъде оказан натиск от страна на ръководството на ГЕРБ, за да не напускат.

Сред учредителите на новата формация са и бившите депутати от ГЕРБ Иван Димитров, Павел Димитров, бившият областен управител на Стара Загора Недялко Недялков и Емил Димитров. Сбирката ще се проведе именно в хотела, който всички в Етрополе казват, че е на Димитров.

Новата формация ще стои в по-голямата си част в десния спектър. Тя още няма име, но в него няма да има думата "България".

"В момента се водят предварителни разговори с ВМРО и Движение "Модерна България" за бъдещи действия", обяви още Найденов.

Според него тези формации са много близко като идеи и философия до все още неучредената партия на бившите ГЕРБ-ери.

#Мирослав Найденов #ГЕРБ #Етрополе #Иван Димитров #Павел Димитров #Недялко Недялков #Емил Димитров #ВМРО #движение "Модерна България"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"