Няма опасност за населението заради пожара в Стара Загора

Няма опасност за населението заради пожара в Стара Загора
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Снимка: Фокус
A A+ A++ A

Към момента няма опасност за населението в местността „Зайчева Поляна”, поради възникналия пожар, съобщи за Агенция „Фокус” кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Пожарът над кв. "Лозенец" в района на местността „Зайчева Поляна” не е малък и е доста труден за овладяване, защото температурите са много високи. Четири екипа на служба

„Пожарна безопасност и защита на населението” работят на място, за което им благодарим. От Община Стара Загора има съдействие, като е осигурена вода и хора, които да помагат при гасенето, посочи Тодоров.

„Надяваме се, че пожарът ще бъде овладян скоро, въпреки че не е малък, и е труден за гасене. Полагат се всички възможни усилия за погасяването му и трябва да се работи активно, за да може щетите да бъдат по-малки”, каза Тодоров.

Не се знае как е възникнал пожарът и това ще бъде обект на разследване, за да се уточни дали е възникнал по нехайство или е бил причинен умишлено. Не е ясно точно колко декара горят, като се очаква това да се разбере в следващите часове. Екипите, които работят по гасенето на пожара, ще продължат да работят на място и през нощта.

#Стара Загора #Живко Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »