Нападателят на дома на Иван Костов отива на съд за опит за грабеж

Нападателят на дома на Иван Костов отива на съд за опит за грабеж
Състав на Софийски градски съд гледа делото срещу Виктор Градинаров (л), който нахлу в къщата на Иван Костов на 11 май т.г. Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

Виктор Градинаров, който ден преди предсрочните парламентарни избори на 12 май нахлу в дома на Иван Костов в кв. „Драгалевци”, отива на съд по обвинение в опит за грабеж, съобщава "Правен свят".

На 30 юли Софийската районна прокуратурата е внесла в Софийския районен съд обвинителния акт срещу Градинаров.

Нападателят остава на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение „подписка”, определена му от Софийския градски съд на 21 май.

Според прокуратурата Градинаров е отишъл през нощта в дома на Костов, бил е маскиран и въоръжен със сгъваем нож. Намерението му било да присвои пари и ценности от семейството на бившия премиер. След като пренощувал в двора обаче, на сутринта Иван и Елена Костови го забелязали и веднага уведомили служители на СОТ. До грабеж не се стигнало.

Самият Градинаров пък в обясненията си бе заявил, че наистина сам се е отказал да върши грабеж - след като видял на сутринта семейството, свалил маската и сам поискал да извикат полицията, а след разговор с него, Костов дори му предложил да не викат униформените.

Очаква се Софийският районен съд да определи дата за започване на делото срещу Градинаров.

#Виктор Градинаров #Иван Костов #грабеж #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »