"Галъп Интернешънъл": Спада доверието към президента Росен Плевнелиев

"Галъп Интернешънъл": Спада доверието към президента Росен Плевнелиев
45% от запитаните са на мнение, че президентът Росен Плевнелиев не действа безпристрастно
A A+ A++ A

45% от запитаните са на мнение, че президентът Росен Плевнелиев не действа безпристрастно, срещу 30% - на противоположното мнение, показват данните на агенция "Галъп", предаде БГНЕС.

„В момента, в който държавният глава се е намесвал в политическия живот, това винаги му е коствала подкрепа и това важи както за Плевнелиев, така и за Първанов“, коментира социологът и директор на "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

От "Галъп" представиха данните от последното си национално представително проучване, проведено в началото на този месец. Данните ясно показват, че от юни месец спада доверието към държавния глава Росен Плевнелиев и се увеличава недоверието към него, и то до нива, които никога не са били достигани от него, откакто е президент.

Става ясно, че Бойко Борисов е достигнал нива на доверие, които са безпрецедентно ниски за него, изключителни ниски са и нивата на доверие към Цветан Цветанов. Повечето от анкетираните смятат, че Цветанов трябва да напусне ръководството на ГЕРБ.

За втори месец подред привържениците на ГЕРБ също са разделени в мнението си дали Цветанов трябва да се оттегли, обясни Първан Симеонов.

#Росен Плевнелиев #Цветан Цветанов #Бойко Борисов #ГЕРБ #Първан Симеонов #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници