Лазар Лазаров: Първата дата за откриването на пътен възел „Гара Яна“, беше в понеделник

Лазар Лазаров: Първата дата за откриването на пътен възел „Гара Яна“, беше в понеделник
Според шефа на пътната агенция, първата възможна дата за откриването на пътен възел "Гара Яна" е била именно в понеделник. Снимка: infrastructure.bg
A A+ A++ A

Първата дата, която беше възможна за предаването на участъка, беше този понеделник, когато се предаде“, коментира Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, в отговор на обвиненията на ГЕРБ, че пътен възел „Гара Яна” е трябвало да бъде открит два дни по-рано заради изключително интензивния трафик и напрежението в район, съобщи Агенция „Фокус“.

„В този район напрежението е повече от месец, откакто фирмата започна работата по привързване на новия участък със съществуващата пътна мрежа. Спря ни самата процедура, защото, за да бъде пуснат един участък, той трябва да бъде безопасен за пътуващите по него.

Иначе последствията, които ще понесе този, който е подписал пускането на движение при евентуален инцидент, ще бъдат огромни и негативни. Работата на комисията започна в четвъртък след обяд. Бяха установени редица пропуски по отношение на обекта, които, дори да се нарекат козметични, те трябва да бъдат отстранени”, допълни Лазаров и заяви, че се чувства отговорен за станалата катастрофа вчера и това, че пътният възел не е бил отворен.

#Лазар Лазаров #катастрофа #пропуски #участък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"