Мохамед Мурси остава в ареста още 15 дни

Мохамед Мурси остава в ареста още 15 дни
Безредиците в Египет предизвикват ЕС към бързи действия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата в Египет остави в ареста за още 15 дни сваленият от власт президент  Мохамед Мурси във връзка с делото за подстрекаване към насилие и съучастие в убийството и мъчения на протестиращи пред Президентския дворец в края на 2012 година, предаде Ройтерс.

Мурси беше свален от власт от армията на 3 юли след масови протести срещу авторитарното ву управление и все по-засилващото се влияние на партията му "Мюсюлмански братя" в управлението на страната.

Главната прокуратура на Египет взе решение за арестуването му, а след това няколкократно удължаваше срока на ареста по дело за вероятен заговор с палестинското движение „Хамас”.

Междувременно бе съобщено, че външните министри на Европейския съюз ще проведат извънредна среща в на 21 август за обсъждане на отношенията на Египет с общността.

Европейският съюз смята да въведе забрана за доставките на оръжие, полицейски средства и техника с двойно предназначение в Египет.

Според дипломатически източник в Брюксел, така ЕС смята „да изпрати на египетското правителство пределно ясен сигнал, че насилието трябва незабавно да бъде прекратено”.

#Мохамед Мурси #Египет #"Мюсюлмански братя" #Европейския съюз #ЕС #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници