ВАС потвърди решението на КЗП срещу нелоялни практики на БТК

ВАС потвърди решението на КЗП срещу нелоялни практики на БТК
Върховният административен съд (ВАС) потвърди решение на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за поредна нелоялна търговска практика на „Българска телекомуникационна компания" АД. Снимка: www.vestnikataka.bg
A A+ A++ A

Върховният административен съд (ВАС) потвърди решение на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за поредна нелоялна търговска практика на „Българска телекомуникационна компания" АД при сключване на договори от разстояние.

След произнасянето на КЗП търговецът е обжалвал решението, но ВАС отхвърля жалбата му като неоснователна и оставя в сила решението на контролния орган. Това се казва в съобщение от пресцентъра на КЗП, предаде standartnews.com.

Некоректността на търговеца се изразява в отправяне на предложение по телефона за сключване на договор за телекомуникационна услуга и впоследствие изпращане на две писма с различни дати на проведения разговор /сключването на договора/. По такъв начин потребителят е в затруднение да разбере кога точно е сключен договорът от разстояние и съответно да се възползва от правото си на отказ от него.

Срокът за анулирането му без неустойки е 7 работни дни от получаване на съответното писмо и не по-късно от 14 календарни дни от датата на разговора. При две начални дати на договора обаче срокът за отказ също изтича на две различни дати.

Освен това изпращането на две писма за писмено потвърждаване оставя впечатление у потребителя, че са сключени два отделни договора за една и съща услуга от две различни дати.

#КЗП #ВАС #договор #дати #услуга #телефона #услуга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници