Прокуратурата ще повдигне обвинения на бандата за поръчкови убийства от Перник

Прокуратурата ще повдигне обвинения на бандата за поръчкови убийства от Перник
В петък при спецакция бяха открити останки от човешки тела, заровени в земята в района на Перник. Ще бъдат направени ДНК експертизи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата ще повдигне обвинения на осемте души, които бяха задържани в петък по подозрения, че са извършвали поръчкови убийства, разпространение на наркотици, организация на черно тото и лихварство в Югозападна България, съобщи БНТ.

Предполага се, че става дума за три жертви, които са били членове на бандата.

В петък при спецакция бяха открити останки от човешки тела, заровени в земята в района на Перник. Ще бъдат направени ДНК експертизи.

Задържаните са ликвидирали предимно свои хора. Едно от телата е на изчезналия преди време Теодор Неофитов - Ханс.

Данните са за 7 души в неизвестност.  По първоначална информация начело на групата е бил разстреляният през 2005 година Райко Василев - Кръвта.

Един от задържаните е неговият баща - Васил Станков. Разследващи смятат, че групата е имала и друг лидер, който също се издирва. Полицията търси още хора от бандата.

"Групата е действала в периода от 2005 до 2010 година и се е занимавала с поръчкови убийства, осъществявала дейност, свързана с черно тото, наркопразпространение и лихварство", обясни в петък главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Групата от Перник няма общо с т.нар. "Килърите 2", уточни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

„Всички задържани са от района на Перник, а един от задържаните е от Кюстендил. Следствените работи продължават в района на Перник, но очакваме престъпления да излязат и на други места в страната”, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

#Перник #Борислав Сарафов #Ханс #поръчкови убийства #килъри #МВР #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"